0 glas
Greska 02 kotao Dino 27
Pozdrav.
Imam kotao na pelet Dino 27 koji je kupljen pre 5 meseci... Jedan dzak peleta potrosi za 4 sata rada,ostavlja puno pepela i u piksli i u pepeljarama,Svakodnevno ga cistimo jer ima bas puno pepela.
Preksinoc sam ga upalila,ujutru kada sam usla u sobu gde se on nalazi cela soba je bila u dimu,dim je izlazio iz posude gde se stavlja pelet. Jedva smo ga ocistili,napravila se unutra kondenzacija i garez. Od tad nece da radi,prijavljuje gresku 02.
Zvala sam servisera on kaze da restartujemo presostat ako ne cakne onda je izgoreo,nije hteo da cakne i danas ce valjda serviser da dodje da pogleda.
E sad mene interesuje da li ce on to da naplati jer je pec u garanciji i da li je u redu da kotao radi i trosi toliko peleta kako sam objasnila?
Hvala unapred
9. februar u Peći na pelet - Jelena Pesic-Dinic | 127 pregleda

1 Odgovor

0 glas
Jelena, greška 02 je sigurnosni presostat, nema resetovanja da se pritisne i cakne, to ste Vi i taj Serviser izmešali sa sigurnosnim termostatom jer on tako finkcioniše. Presostat je čisto mehanička stvar koja se ne kvari već vam samo javlja nemogućnosti normalnog oslobađanja gasova iz uredjaja
odgovor 17. mart - Rendzer

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje