0 glas
Hocu da kupim kamin na pelet
Imam 140 m2 prizemlji i sprat. Pvc stolarija i dobra izolacija. nemam kotlanicu vec samo obican dimnjak u prizemlju tako da sam zbog toga razmisljala o kupovini kamina. Razmisljala sam o biodomu h25,lafat 25 ili toby h24.Da li imate iskustva sa nekim od njih i sta biste mi preporicili?

Unapred hvala
novembar 9, 2020 u Peći na pelet - anchy84 | 2,172 pregleda
Poštovana Na vama je da kupite lepu i kvalitetnu pelet peć s većim rezervoarom za pelet  i lično sa manje šetajuće elektronike jer sve je lepo dok ne počne kvarenje iste.Vama za opisane uslove je dovoljni kapacitet peći do 25 kw (kapacitet dve Rustik peći) možda je  i predimenzionisan s obzirom na urađenu termoizolaciju kuće .
Bitno je da je elektronika fabrička od poznatih marki izrađena a ostalo svi rade na sklapanju i tako ih prodaju. Vaš opisani dimlovod je dovoljan za sve navedene peći, to iz toga  što prilikom rada peći na dimovodu samo izlazi para i nešto prašine i deo gasova,
Pošto ste napomenuli da imate prizemlje i sprat za buduće grejanje ugradićete toplovodnu skretnicu kako bi temperaturno regulisali grejanje na obe etaže

3 Odgovora

0 glas
Koristim termoflux kamin i zadovoljan sa radom kao i izgledom,
Mislim da su malo zakomplikovali čišćenje peći sve drugo tu i tamo zadovoljava !!
odgovor novembar 10, 2020 - Sax Old
Termoflux su najbolje peći na tržištu
0 glas
Na žalost nemam iskustva sa navedenim kotlovima. Lično koristim Alfa plam commo 15 već četiri godine i pre zadovoljan sam. Jedino što mogu da vam predložim je alfa plam commo 21 za vašu kvadraturu.
odgovor novembar 10, 2020 - Boris33
0 glas
Dino 27 Vam rešava sve, najjefikasniji kotao ikada! Sa čak 94%efikasnosti. Samo cu Vam reci da ga Alfa olam sada izvozi za EU dok veoma male količine oataju za naše tržište toliko o tome.
odgovor novembar 10, 2020 - Talichni Tomm

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje