0 glas
Sobna pec Alfa plan Luca stariji model 9kw
Prvi put over godine see grejem na pelet.Grejem prostor od 50kw.Brzina ventilatora mi je na rezimu 4.Posle nekog vremena Rada pec predje u eko rezim Ali ventilator I dalje duva.Da li neko moze da mi objasni na kojem rezimu Rada je najbolje da pec bude namestena,I koliko trosi peleta kad predje na eko?Interesuje me da li of brzine ventilatora zavisi potrosnja I'll treba podesiti neke druge parametre?Pozdrav I molim za odgovoru I neke informacije o ovoj peci.
novembar 27, 2020 u Peći na pelet - Jasna Sisic | 754 pregleda

2 Odgovora

+1 glas
Treba prvo videti da su parametri ok. Evo vam. Mejl moj javite se sinisak24@gmail.com
odgovor novembar 28, 2020 - sinisa pa
Nemam tu marku peci ali snaga mi je uvek na 5 jer pec sama raspodeljuje kad joj je potrebna veca ili manja snaga i zato je najbolje drzati na petici jer pri manjoj snazi nece moci da ostvari zeljenu temperaturu posebno kad su minusi.U eko mode ulazi kad dostigne temperaturu kotla ili prostora ili oba.Tako da je potrebno pojacati nesto od ta dva sto je dostigla.Manje trosi u Eko ali i slabije radi barem meni kad udje u Eko moram da pojacam jer je hladno.
Nisu sve iste peci cac i alfine se razlikuju od modela. Prvo treba videti koliko je zadala temperaturu u sobi. Pec ce raditi punim kapacitetom dok nestigne zadatu temeraturu. Plu treba videti  u snazi 1   ona koristi eco mod. Sve u svemu prvo sto treba je pogledati parametre
+1 glas
Ventilator za izduvavanje toplog vazduha radi non stop,to je normalno. Od njegove brzine ne zavisi potrošnja,već od opterećenja 1,2,3,4 i 5
Eko mod je minimalni režim rada peći i tada troši najmanje peleta ,ali i najmanje greje.
Temperatura sonda treba da je slobodna (glava gde meri temperaturu) a ne zalepljena za peć ili zid.
odgovor decembar 5, 2020 - Nikola87

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje