0 glas
Prljava pepeljara
Dobar dan. Imam bergen peć na pelet. Stalno mi prepuni pepeljaru sa peletom i neće da mi digne temperaturu vode više od 50c zato sto je prepuna pepeljara i nema dobrog sagorevanja..barem ja to predpostavljam da je problem..

Šta treba sa uradim? Hvala
decembar 29, 2020 u Drugo - Stomislav | 1,436 pregleda

3 Odgovora

0 glas
Trebalo bi da probaš sa drugim peletom. Uzmi neki kvalitetan bukov i izguraj jedan dan tako da vidiš da li je isto... Ako je i dalje prepunjuje probaj podesiš vreme reduktora za doziranje peleta.

-Ako je pelet loš kotao ne može da ga sagori a reduktor dodaje,

-Ako je pelet dobar onda je vreme doziranja veliko, broj obrtaja ventilatora mali, ili je problem sa dimnjakom (promaja).
odgovor januar 1, 2021 - misko016
Drugar mi koristi isti pelet kao i ja i nema apsolutno problema. Još smo ga i zajedno u isto vreme kupili,ista je partija kako bi rekao.. Muči me to što ne znam da udjem u podešavanja kako da smanjim doziranje i da pojačam ventilator.. o tome sam i ja razmišljao i to mi je jedino logično rešenje. Probaću još malo da se igram samo da ne napravim od gotovog veresiju
0 glas
-Prvo detaljno očisti peć i dimovne cevi od pepela,pa tek onda menjaj parametre.
odgovor januar 2, 2021 - Nikola87
Pozdrav! Dimnjak nov i peć nova,sve je prva sezona. Imam onaj usisivac za pepeo i dva puta dnevno je izduvavam ili čistim svejedno.. Nešto tu brlja a nije mi jasno šta je.. malo sam se igrao i doveo sam je donekle u red sto se tiče pepeljare,ne napuni je onako skroz... ali nikako sada ne mogu da namestim da mi nagura temperaturu..previše mi pobegne temp na dimnjak.. nikako da se uskladimo
0 glas
Mozda ti vrata ili staklo ne dihtaju dobro. To ni mogao najprije biti problem, barem ja tako mislim.
Pec mora biti pod tlakom da bi zrak kvalitetno i sa jakim pritiskom prolazio kroz rupice na pepeljari i samim time izbacivao pepeo iz pepeljare
odgovor januar 3, 2021 - Lop
Pozdrav. Zvao sam servis i videćemo šta kažu kada dodju.. nisam više pametan.

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje