0 glas
Alarm 6 na kotlu Alfaplam compact como 23
Alfaplam Compact como 23 izbacuje alarm 6, piše - nema peleta. Pelet nekontrolisano upada u gorionik, pepeljaru, svuda... Dešava se bukvalno na svaka dva tri dana. Menjali pelet po savetu servisera, izbacili peć iz kuće, napravili kotlarnicu, čunkovi izolovani. Stari problem ostao. Postoji li rešenje? Hvala
decembar 25, 2021 u Alfa Plam - Vancha | 2,590 pregleda

1 Odgovor

+1 glas
Imao sam sličan problem. Isti kotao. Svakih par dana se peć ugasi sa porukom no pelet a pepeljara pretovarena peletom i to kao za inat u vreme spavanja. Smanjio sam vreme čišćenja na desetak sekundi i problem je nestao. Skapirao sam da zapravo predugo traje čišćenje pa se vatra ugasi i onda naravno puž tovari pelet bez sagorevanja. Nakon izvesnog vremena peć to prepozna kao da nema peleta jer se puž okreće a nema sagorevanja.

Zaboravio sam koja je opcija u meniju, po nazivu ne možeš prepoznati da je u pitanju čišćenje. Uglavnom mislim da je fabrički podešeno na 30 sekundi. Kako sam smanjio na 10 sekundi, više se nikada nije vratio ovaj problem.
odgovor decembar 26, 2021 - Aleksandar Belic
Hvala što ste podelili Vaše iskustvo. Da li se ta opcija nalazi u delu menija namenjenom korisniku ili serviseru?
Primetila sam još kod mene da is odžaka izlazi velika količina dima, i uglavnom tokom celog ciklusa rada peći.
Ne, to je u onom delu menija za koji mora da se unese šifra. Kod mene je sifra A9. Nešto sam sada gledao, mislim da je to stavka 12, ipak piše cleaning. Ne sećam se koja je inicijalna vrednost, sećam se samo da sam smanjivao za po deset sekundi 2-3 puta dok nije prestao taj problem.

Što se tiče dima, zaista ne znam, kod mene se uglavnom uvek vidi dim osim kada je peć u najnižem režimu rada, pretpostavljam da je to  normalno.

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje