0 glas
Kepo mc 15 se ne gasi ni kada je na termostatu zadata temp. vec odavno postignuta.termostat ili podesavanja?
Radi se o Kotlu KEPO MC15

povezan je sa zicanim sobnim termometrom i desava se stalno da preteruje sa temperaturom preko zadate vrednosti. Na Kotlu je cesto modulacija na displeju ali i dalje dize temperaturu u prostoriji.

Kako da namestim koji parametar da promenim da bi on reagovao na zadato na displeju u sobi a da se ne gasi totalno?  Kada ga iskljucujem direktno na Kotlu reaguje sve npr. ako mu je zadato vreme u 12 da ugasi on ce i ugasiti, jednostavno kako da namestim da se ponasa po zadatom iz sobe?

ili je u pitanju termometar koji ne daje signal za iskljucenje....Hvala na odgovoru.
januar 30, 2022 u Ostalo - grujic katarina | 1,143 pregleda
Da li je novi model kotla sa tač ekranom?

1 Odgovor

0 glas
Koju kvadraturu grejete? Modulacija mu je naj slabija i ona tu samo odrzava vatru da nebi se kotao gasio skroz i radio iz pocetka al su radijatori i dalje mlaki zato vam i dize temperaturu
odgovor februar 1, 2022 - Nenad Vukojevic
Da ..i kako da se resi taj problem?
Da se smanji temperatura kotla ili nesto drugo? Ili na radijatorima ali on onda i dalje trosi tu minimalnu kolicinu peleta a opet ne bih da se gasi stalno i pali..promeniti termostat? Da nije problem u prenosu zapovesti iz sobe?
Koju kvadraturu grejete? Naj bolje resenje vam je termo glave na radijatorima i sa njima stelujete temperature svuda u sobama sem susaca  u kupatilu i hodniku da bi mogla voda da cirkulise
Smanjite ili temperaturu kotla ili kolicinu ubacivanja peleta na prvoj snazi (modulaciji). Ako smanjujete temperaturu kotla, pobrinite se da je razlika temperature izmedju paljenja pumpe i one koju zadate bar 10c.
Pitanje jeste starije ali ajde da kazem nesto i ja. Ukoliko je povezan sobni termostat sa kotlom ( zicni ) onda ne bi trebalo da ide u modulaciju nego na stand by. Kotao ce ici u gasenje kad postigne zadatu sobnu temperaturu. Sva podesavanja kotla trebalo bi da podesi serviser za tvoj tip kotla. Mislim da nije tesko pozvati ga da dodje i namesti sve sto treba.

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje