–1 glas
Visoka temperatura dimovodnih gasova - blokada kotla
Zdravo, od kad je krenula zima, svakog dana po jednom blokira kotao sa greskom Er05 "previsoka temperatura dimovodnih gasova".
Očišćen je ceo kotao kao i dimovodne cevi, sve je prohodno i uredno i opet posle par sati rada prijavi grešku i ode u blokadu. Najgore je kada se desi noću. Jel mopže neko pomoći šta još može da se uradi?

Hvala
16. januar u Peći na pelet - cipipn | 372 pregleda
Niste napisali koja je pec/kotao ?

1 Odgovor

0 glas
A da li ste proveravali, kolika je temperatura dimnih gasova pre nego što se javlja alarm?
Treba videti, ne sme da prelazi 200~225°C.
odgovor 19. januar - Pioneer
Zdravo. Ne nisam, pratio sam ga samo dok je u radu, nikad nisam uspeo da se zateknem kada se to desi. Najčešće se dešava noću i primetim tek kada se pumpa ugasi. U međuvremenu sam kontaktirao proizvođača, smanjeno je doziranje peleta jer nije lepo sagorevao sve količine u rešetki i došli smo do zaključka da je to pravilo problem. Evo par dana od tada, nema greške za gasove.
E, super onda. A inače koji kotao je u pitanju?
Biomegal 25kw compact. Domaća proizvodnja, kupljen po preporuci. Zbog lošeg inicijalnog podešavanja prilikom puštanja u rad, stalno sam imao probleme u radu. Međutim, nakod podešavanja od pre par dana, da je sve vreme tako radio i sagorevao, ocena bi bila 10/10.
Mozda si promenio pelet a razlikuje se kvalitet od palete do palete, parametre trebas da prilagodis za svaki pelet posebno.
To i jeste bio zaključak tehničara. Trenutni je sitniji pa više dozira i zato je bilo potrebno smanjiti doziranje. Mada generalno i ostali parametri za trajanje modulacije, ventilator prilikom različitih programa i još neka podešavanja nisu bila ok. Nakon svih korekcija, savršeno radi i sagoreva. Od ranijeg 10% otpada od jednog džaka sada je zaista 1%.

Povezana pitanja

Dobrodošli na sajt Grejanje na Pelet. Ovde možete pronaći odgovor na sve što vas interesuje vezano za grejanje na pelet.
Saznajte iz prve ruke prednosti i mane grejanja na pelet. Koliko koja peć troši, koji pelet se pokazao kao najkvalitetniji prošle godine.
Postavi Pitanje